Olof W - Tobiasregistret

Olof W

”Tänk att en så pass liten insats kan betyda skillnaden mellan liv och död för en annan människa. Jag har donerat stamceller till en patient utomlands och jag har blivit mycket väl behandlad under hela processen. Att kunna hjälpa en annan människa känns jättebra men främst gör jag detta för min familj och mina vänner. Ifall den dagen kommer där någon i min omgivning blir sjuk vill jag kunna säga att jag har gjort vad jag kan för att hjälpa till. 

I mitt fall började allt med en matchning för runt två år sedan. Jag fick ett telefonsamtal och vi bokade in ett blodprov för att säkra att vi verkligen matchade varandra, vilket vi gjorde! Allt var väldigt spännande och jag såg fram emot donationen. Dock blev den inte av då av anledningar jag inte kände till. 

Men för runt ett halvår sen ringde telefonen igen och nu ville man gå vidare med donationen. Jag bokades in för en hälsokontroll och fick gott om tid att ställa alla frågor jag hade samt fick även se rummet där donationen skulle ske.

Efter ett par dagars förbehandling var det äntligen dags! Några timmar senare var allt klart och mina stamceller blev hämtade av en kurir för att föras ut i världen till en för mig okänd destination. 

Det är väldigt viktigt att fler anmäler sig till registret och jag uppmanar därför alla som läser detta (som kan och uppfyller kraven) att anmäla sig till Tobiasregistret. Genom att donera stamceller kan du påverka många människors liv, inte bara den mottagande patienten utan också dess anhöriga, kollegor och vänner!”

Läs fler berättelser