Marcus - Tobiasregistret

Marcus

”Jag sökte in till Tobiasregistret efter att min ena bror delade en story på Instagram. Jag gick in och läste på lite om vad det handlade om och tryckte sedan på ”Jag vill gå med” utan någon som helst tvekan.

Kanske snart ringde telefonen om att man hade hittat en matchning som var i akut behov av mina stamceller. Jag minns så väl att jag sa ”Kör, vad händer nu?”. Och att jag till gensvar fick: ”Du vill inte fundera lite på saken?”. Men jag tänkte att det finns ju inget att fundera på, jag har ju gått med av en anledning, så nu kör vi!

Och inte ens 6 månader senare så har jag varit på donation med jättebra värden och massor med stamceller, så förhoppningsvis går detta vägen nu!

Jag har alltid varit mån om andra människor, jag har alltid velat hjälpa andra i den mån jag kan.

Skulle jag få frågan igen om att donera till någon så kommer jag inte tveka, inte en sekund, det lilla jag behövde göra för att hjälpa någon är för mig en självklarhet.

Tänk att man har möjligheten att ge en annan människa en andra chans i livet, ge dem hopp.

Jag vet hur många närstående där ute känner sig, tyvärr.

Hjälplösa, tomma, arga, förtvivlade, ja listan kan göras lång.

Och för er vill jag ge lite hopp, en liten strimma ljus, jag vill att ni ska veta att ni inte är ensamma i detta. ❤️ Tillsammans räddar vi liv.

Och tack till Anki och de andra sköterskorna på Sahlgrenska sjukhuset, Bruna stråket, vån 5, för deras trevliga och varma bemötande genom hela processen.”

Läs fler berättelser