Erik Grönwall ny ambassadör för Tobiasregistret - Tobiasregistret

Erik Grönwall ny ambassadör för Tobiasregistret

Erik Grönwall, 35 år, har precis landat i Sverige hos sin familj efter en världsturné med bandet Skid Row, där han är sångare och frontperson. Idag mår han bra men för bara två år sedan såg livet annorlunda ut. Våren 2021 drabbades Erik av akut lymfatisk leukemi (ALL) och tvingades genomgå en stamcellstransplantation för att ha chans att överleva.

Tack vare att en frivillig donator ställde upp och gav stamceller anonymt fick Erik en andra chans till liv.

– Jag hade oddsen på min sida. Det fanns en passande donator till mig. Men alla har inte samma tur och det vill jag vara med och ändra på, säger Erik Grönwall, ny ambassadör för Tobiasregistret.

– Erik Grönwalls engagemang för Tobiasregistret är mycket värdefullt. Erik är ett levande bevis på varför Tobiasregistret behövs. Vem som helst kan drabbas av en dödlig blodsjukdom. Genom att Erik pratar öppenhjärtigt om sin resa hoppas vi att fler får kunskap om vad Tobiasregistret gör och varför det är så viktigt att ALLA som kan registrerar sig, säger Nicole Silverstolpe, VD på Tobiasregistret. I rollen som ambassadör för Tobiasregistret kommer Erik Grönwall att uppmärksamma Tobiasregistret och engagera sig för att unga män och kvinnor i Sverige ska registrera sig som potentiella donatorer.

Se filmen här.

Läs fler nyheter