Bli Givare - Tobiasregistret

Bli Givare

English عربي فارسی
Registrera dig här
Varför?

Över 30% hittar aldrig någon givare. Du kan vara den enda i hela världen som kan ge någon en andra chans till livet. Du kan rädda liv.

Läs mer
Vem?

För att gå med krävs att du:

  • Är frisk och mellan 18–35 år
  • Väger minst 50 kg och har BMI max 40
  • Är bosatt i Sverige
Läs mer
Hur?
  1. Klicka på “Registrera dig här”
  2. Fyll i ett kort hälsoformulär
  3. Topsa dig
  4. Klar
Registrera dig här

Du behövs!

Gå med i Tobiasregistret för möjligheten att rädda någons liv!
Varje dag drabbas någon av en livshotande blodsjukdom som kan behandlas med friska blodstamceller när inget annat hjälper. Men för att donation ska vara möjlig krävs en perfekt match mellan patient och donator. Och det kan vara du, bara du i hela världen, som är den perfekta matchen.

Det är enkelt att gå med i registret. Genom att du topsar dig kan vi få fram din unika profil och hjälpa sjuka människor att hitta en matchande donator. Men ca 30% av alla som behöver blodstamceller hittar aldrig någon passande givare. Därför behöver vi bli fler. Många fler.


Du kan vara den enda för någon.


Gå med i Tobiasregistret idag!

Vad krävs för att gå med i Tobiasregistret?

För att gå med krävs att du:

  • Är frisk och mellan 18–35 år
  • Väger minst 50 kg och har BMI max 40 
  • Är bosatt i Sverige

När man anmält sig till registret kan man bli matchad med en patient var som helst i världen. Man kan inte anmäla sig för att se om man matchar enbart en specifik person.

Registrera dig här

1

Fyll i ett kort hälsoformulär

Svara på några korta frågor om din ålder och hälsa.

2

Topsa dig

När hälsodeklarationen är ifylld och godkänd skickar vi hem ett topsningskit till dig. Du topsar insidan av kinden och skickar tillbaka topsen till oss. 


Topsen analyseras för att få fram din unika profil (HLA-typ) som lagras hos oss i en säker databas och är det värde man sen matchar patienter med.

3

Nu är du med i Tobiasregistret!

Genom att vara med i registret är du sökbar för patienter i hela världen. Skulle du matcha med en patient så hör vi av oss till dig om nästa steg.

Långt ifrån alla som är med i Tobiasregistret kommer få chansen att donera stamceller. Det viktiga är att finnas med i registret då varje medlem i registret ökar möjligheterna att finna lämpliga donatorer för alla patienter.

Blodbildande stamceller finns inne i benmärgen. Om du blir aktuell för donation så finns två sätt att samla in stamceller, antingen via blodet eller direkt från benmärgen. Det vanligaste är att samla in via blodet.

FAQ

Varför ska jag gå med i Tobiasregistret?

Genom att finnas med i Tobiasregistret kan du rädda liv! Varje dag drabbas någon av en livshotande sjukdom som kan behandlas med friska blodstamceller. Blodstamceller kan alltså rädda liv, bara man hittar en matchande givare. Tänk om det är du? För att hitta dig behöver du finnas i vårt register.

Många förknippar donation med något man kan välja att göra när man avlidit. Men blodstamceller är något du donerar när du själv lever och något du inte blir av med då de återbildas inom ett par veckor. Genom att vara med i Tobiasregistret kan du få möjligheten att rädda någons liv och uppleva glädjen av det.

Följ gärna med när Ellen får träffa sin
donator Olle för första gången:

Vad är blodstamceller och varför
behövs en perfekt match?

Så känns det att rädda ett liv – och att bli räddad

Läs mer
Registrera dig här