fbpx

KAMPEN FÖR LIVET

Hösten 2017 startade Kampen för livet, en storsatsning på att få fler givare av blodstamceller att anmäla sig till Tobiasregistret. Först ut var SHL med Malmö Redhawks i spetsen. Här hade man på nära håll sett hur skört livet är när Jesper Mattssons (assisterande tränare för Malmö Redhawks) son Oliver Mattsson endast 13 år drabbades av en allvarlig blodsjukdom. Klubben ville göra något, hjälpa till. Så togs initiativet till Kampen för livet och snart var hela hockeysverige med i matchen.

Men det slutar inte där. Initiativet har nu spridit sig vidare till fotbollssverige. Tillsammans ska vi kämpa för livet, nu med ett större lag än någonsin.

NY KAMPANJFILM ISHOCKEY!

I årets kampanjfilm möter vi donatorer och mottagare av blodstamceller. Filmen kommer att visas under hockeymatcher samt på sociala media. Stort tack till alla hockeylag som är med och kämpar för att fler ska gå med i Tobiasregistret.

KAMPEN FÖR LIVET FORTSÄTTER PÅ FOTBOLLSPLANEN.

Fotbollssverige ansluter till kampen för livet! Först ut är Elfsborg och Östersund. Det är vi otroligt glada för och ser fram emot många fler spännande samarbeten som får fler att anmäla sig till registret.

KAMPANJFILM 2018/2019

KAMPANJFILM 2017/2018

LAKERS LADIES
VS HV71-RIOTS I KAMPEN FÖR LIVET

Även spelarfruar och flickvänner deltar i kampen för livet! Den 24 februari 2018 drog tjejerna i Lakers Ladies på sig utrustningen och mötte HV71-Riots i en välgörenhetsmatch på Vida Arena i Växjö. Förutom en spännande uppgörelse på isen blev det fullt med aktiviteter, såsom puckförsäljning.

Vinsten gick oavkortat till Tobiasregistret, för att stödja det viktiga arbetet med att få fler unga (18-35 år) att anmäla sig till registret. Vi är otroligt tacksamma för deras engagemang, som resulterade i en insamling av hela 203 132 kr! Vi hoppas såklart att detta ska inspirera till fler liknande aktiviteter.

DITT LIVS MATCH

Att ge blodstamceller är egentligen ganska enkelt. Men för att hitta en lämplig givare, måste givarens och mottagarens blodstamceller vara väldigt lika. Trots att det i dagsläget finns över 35 miljoner givare registrerade runt om i världen finner ca 30 % av alla patienter aldrig en passande givare. Så för att ge fler patienter chansen till ett frisk liv, behövs fler givare. Det är därför vi behöver vara många i Tobiasregistret. När det verkligen gäller kan du vara den där enda givaren som matchar.

HJÄLP OSS VÄXA

Du som är mellan 18 - 35 år är välkommen att anmäla dig till Tobiasregistret. Kan du inte själv bli givare, är det lika viktigt att vi får din hjälp med att sprida information om registret. Imorgon kan det vara din insats som räddar någons liv!

Gå med i Tobiasregistret

SHL SPELARNAS PERSONLIGA INLÄGG 2017/2018

Se filmerna här

SPRID BUDSKAPET

Tobiasregistret behöver bli fler, så hjälp oss att sprida budskapet. Dela gärna med dig av en bild när du anmält dig (för det tänker du väl göra?) och uppmana dina vänner att göra samma sak. #tobiasregistret #kampenförlivet